• Kweektafels_1
  • Kweektafels_2
  • Kweektafels_3
  • Kweektafels_4
  • Kweektafels_5
  • Kweektafels_6

 

ALUMINIUM KWEEKTAFELS

Aluminium kweektafels, al meer dan 35 jaar ervaring in zowel binnen- als buitenland.

Alle door Bruine de Bruin B.V.® geleverde kweektafels zijn leverbaar in een vaste of verrolbare uitvoering. De tafels worden geheel op klantspecificatie geproduceerd en bestaan uit een aluminium bovenconstructie, gemonteerd op een verzinkt stalen of aluminium onderstel. 

Lasmodel en exportmodel kweektafel
De aluminium bovenconstructie kan worden uitgevoerd in een lasmodel of exportmodel. Het lasmodel bestaat uit compleet voorgelaste aluminium segmenten van ca. 6,00-7,00 meter lengte welke op locatie aan elkaar gekoppeld dienen worden. Het opbouwen van de tafels is daardoor zeer eenvoudig. Om transportvolume te besparen leveren wij voor de buitenlandse markt een exportmodel kweektafel. Dit model kweektafel is voorzien van speciale schroefverbindingen tussen de zijprofielen en dwarsprofielen. Op locatie worden de tafels eenvoudig opgebouwd en zijn er geen lasverbindingen meer nodig.

Zijprofiel
De zijprofielen worden op eigen matrijzen geproduceerd uit duurzaam aluminium en zijn voorzien van een vlakke zijrand afgewerkt met stevige ronde aluminium hoeken. Het export model kweektafel is als optioneel te leveren met voorgelaste kopbakken, dit scheelt aanzienlijk in montagetijd en is eenvoudig te monteren.

Steunen
De steunen van de kweektafels zijn leverbaar in een verzinkt stalen of aluminium uitvoering. Door middel van verzinkte draadeinden zijn de steunen aan de bovenzijde in hoogte verstelbaar, het waterpas stellen of juist onder afschot plaatsen wordt hierdoor zeer eenvoudig. Ook zijn de steunen voorzien van een dwarslegger waarop verwarmingsbuizen geplaatst kunnen worden. Indien handmatig water wordt gegeven kunnen de kopsteunen worden voorzien van slangenrolgeleiders, deze bestaan uit kunststof rollen gemonteerd op de eerste tafelsteun. Ook leveren wij steunen welke met behulp van grondplaten in de volle grond geplaatst kunnen worden, het storten van betonpaadjes tussen de tafels is dan niet meer nodig.

Kweektafel type lasmodel
De aluminium bovenconstructie van het lasmodel wordt geleverd in segmenten van ca. 6,00 -7,00 meter lengte waarin de I-profielen voorgelast zijn. Deze voorgelaste segmenten zijn met koppelplaatjes eenvoudig aan elkaar te bevestigen. Dankzij de voorgelaste constructie zijn de lasmodel tafels eenvoudige en zeer snel te monteren. De roltafels zijn standaard voorzien van een anti-kantel constructie. De bredere vaste tafels zijn standaard voorzien van extra verbindingsprofielen om een stabiele konstruktie te waarborgen. Standaard zijprofielen van het lasmodel: 10, 13 en 16 cm. Afwijkende maten op aanvraag

Kweektafel type exportmodel
De aluminium bovenconstructie van het export model wordt geleverd in losse aluminium profielen met lengtes van ca. 6,00 - 7,00 meter. De I-profielen worden ter plaatse in elkaar geschroefd middels de hiervoor speciaal ontworpen koppelplaatjes. Het bouwpakket model is eenvoudig te transporteren en zeer geschikt voor de export. De roltafels zijn standaard voorzien van een anti-kantel constructie. Bij de bredere vaste tafels worden er extra verbindingsprofielen meegeleverd om een stabiele constructie te waarborgen. Standaard zijprofielen van het bouwpakketmodel: 6, 9, 12, 13 en 18 cm. Afwijkende maten op aanvraag

Kweektafel bodems
Voor elke teelt voorziet Bruine de Bruin B.V.® uw kweektafel van de juiste bodem. Hierbij een greep uit de mogelijkheden:
- aluminium eb/vloed bodems
- kunststofkanaalbodems
- tempex eb/vloed bodems
- draadmat bodems
- strekmetalen bodems
- tempex vlakke plaat bodems
- tempex bodems met ventilatie gaten
- eternitplaat bodems
- plasticol en shinplay bodems
- teeltgoten
- w-bodem
- aluminiumplaat bodems
Diverse bodems kunnen uitgevoerd worden met bodemverwarming en/of AP folie.